home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Alle ballen verzamelen!
Edukans Actieplatform
We laden een dozijn ballen, springtouwen en ballonnen in onze bus. Vandaag is onze sportdag. Voor de teabreak worden de laatste lessen gegev...

Alle ballen verzamelen!

We laden een dozijn ballen, springtouwen en ballonnen in onze bus. Vandaag is onze sportdag. Voor de teabreak worden de laatste lessen gegeven en de laatste tips gegeven. Daarna begint het. Eerst voor P1, P2 en P3. In de brandende zon staan alle kinderen en hun leraren enthousiast mee te dansen op de klanken van ‘Such a beautiful day’, ‘Head, Shoulders, Knees and Toes’ en de ‘Hokey Pokey’.  De toon is gezet voor de rest van de ochtend. Wat een vrolijkheid en enthousiasme! Na de dans gaan alle kinderen in groepen langs de spelletjes.

Eierrace (met pingpongballen), tweelingtikkertje, Ratten en Raven, limbodansen, wie heeft de bal als eerst, een kleine greep uit de spelletjes die de kinderen vol overgave spelen. De leerlingen van P4 tot en met P7 blijven maar kijken en kunnen niet wachten tot het hun tijd is om mee te doen. Alle docenten helpen met al hun plezier mee. Nu zie je goed de samenwerking tussen de docenten op deze school.

Tijdens de lunch smeren we ons nog maar eens goed in, helaas te laat voor sommigen onder ons, want het is echt tropisch warm vandaag.

Na de lunch is het de tijd voor de bovenbouw. Niet alleen de kinderen doen fanatiek mee, ook de Oegandese leraren geven alles wat ze hebben. Ook deze middag alleen maar blije gezichten. Aan het einde vragen de kinderen of het einde van deze sportdag gevierd kan worden met een herhaling van de openingsdansen. De docenten vertelden ons dat de leerlingen deze dag nog nooit hebben meegemaakt. Na de sportdag, mochten de leerlingen nog even spelen met de materialen. Alle leerlingen vermaakten zich, dit was zo mooi om te zien.

Dan is de tijd aangebroken om afscheid te nemen. We geven de teachers onze persoonlijke cadeautjes. Ze zijn er zichtbaar blij mee en laten elkaar zien wat ze gekregen hebben. We kregen een speech van Deborah en Josef.  De head teacher gaf een speech, hierna spreekt onze leiding de laatste woorden uit en we sluiten af met een gebed.

De hele dag door komen er kinderen naar ons toe om ons iets te geven. We worden werkelijk overladen met verschillende soorten vers fruit, mais en zelfs eieren. Wat overweldigend, en dan die stralende gezichten waarmee ze dit overhandigen.

Op de terugweg is de bus weer volgeladen. Met fruit, groente, ervaringen, indrukken en het besef dat dit de laatste dag was op de school. Wat zijn deze weken snel gegaan. Het lijkt nog maar pas geleden dat dit prachtige avontuur begon.

We kijken uit naar morgen. Tijdens de Final Meeting zien we alle leraren weer terug van de eerste en de tweede week.

 

Media bij bericht (18)

Reacties (9)

 • Willem
  3 jaar geleden
  Fantastische dag zo te zien! Mooi einde van jullie lessen!?!

  Reactie rapporteren

 • Bertie en Karel
  3 jaar geleden
  Hoi Floortje , hoi allen. We hebben iedere avond uitgekeken naar jullie updates en zullen deze echt gaan missen. Bedankt dat jullie je fantastische en we nemen aan ook onvergetelijke ervaringen met ons wilden delen.. Compliment voor jullie werk , de prachtige fotos en de mooie verhalen . We wensen jullie een goede en veilige thuisreis .

  Reactie rapporteren

 • Grietje de Vries
  3 jaar geleden
  Meiden......we gaan jullie verhalen missen. Hoop dat het voor jullie een onvergetelijke ervaring is geweest. Goede reis naar huis.

  Reactie rapporteren

 • Ruud en Henriëtte
  3 jaar geleden
  Dank jullie wel voor de prachtige indrukwekkende verhalen en foto’s. We hebben er van genoten! Goede veilige terugreis gewenst!

  Reactie rapporteren

 • Dianne Soeters
  3 jaar geleden
  Wat een fantastische afsluiting! Prachtig en zoveel blijdschap.

  Reactie rapporteren

 • Gerrie Schepers
  3 jaar geleden
  Hallo allemaal. Wat feest om te lezen.en dat jullie met elkaar een onvergetelijke dag verzorgd voor iedereen. Ik hou er al een goed gevoel van over hier in mijn hart. Een fijne laaste dag. Een goede reis terug. Ik heben genoten van jullie verhalen. Gerrie

  Reactie rapporteren

 • Yvonne Pronk
  3 jaar geleden
  Wat hebben jullie met elkaar de afgelopen twee weken mooi werk verricht. Een onvergetelijke ervaring voor jullie als zowel voor de Oegandese leerkrachten en leerlingen. Jullie mogen erg trots op jullie zelf zijn.

  Reactie rapporteren

 • Gea Pragt. Oma van Floor
  3 jaar geleden
  Wat een mooie verhalen en wat veel indrukken. Wij wensen jullie allemaal een fijne reis terug naar huis.

  Reactie rapporteren

 • Helena vd Water
  3 jaar geleden
  Wat een reis en belevenissen... goede reis terug en tot op Schiphol!

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen